×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.
 • Produkter 184
 • Dokument  
 • Övrigt  
 • Visa Antal:
 • Votec fiberduk / geotextil

  Votec fiberduk / geotextil

  Votec fiberduk/geotextil är godkänd och klassad enligt Norgeospec, samt bedömd enligt kriterier för Sunda Hus, Basta och Byggvarubedömningen. För att välja rätt sorts fiberduk/geotextil använd fiberduksväljaren som ni hittar när ni är inloggade och klickar på ett artikelnummer. Votec fiberduk/geotextil är nålfiltad och termiskt behandlad. Fiberduk/geotextil används till separation och infiltration. Vid separation förhindras olika massor av olika fraktioner att blandas. Vid infiltrering släpper fiberduken/geotextilien igenom vatten medan den hindrar partiklar att passera. Behövs en skyddsgeotextil se avsnitt "Skyddsgeotextil".
  Välj rätt fiberduk
  ALTECH
 • FALLSKYDD ÖPPNINGSBART VOTEC

  FALLSKYDD ÖPPNINGSBART VOTEC

  Votec Fallskydd för betong- och plastbrunnar. Öppningsbar, inklusive skruvar.
  VOTEC
 • Bentonitmatta VOTEC

  Bentonitmatta VOTEC

  VOTEC Bentonitmattor är tillverkade i sandwichkonstruktion bestående av två lager geotextil som omsluter ett lermineral bestående av bentonit. Finns också med ett plastmembran (Bentonitmatta Plus) som möjliggör användning av bentonitmattan i miljöer med kemikalier. VOTEC Bentonitmatta Plus ger även ett dubbelt skydd, så kallat kombinationstätskikt, då både bentoniten och plastmembranet tätar. Detta ger en mycket säker konstruktion och en täthet på näst intill 100 %. VOTEC Bentonitmatta har bland annat fördelar såsom; höga tätningsegenskaper som garanteras med en förutbestämd permeabilitet och tjocklek, snabb och enkel installation, inga certifierade installatörer eller kostsam svetsutrustning krävs, låg vikt som minskar transportkostnaderna, miljövänlig samt finns i flera olika bredder, tjocklekar och kvalitéer. VOTEC Bentonitmatta kan bland annat användas vid; botten- och topptätningar av deponier, grundvattenskydd, invallningar, tätningar av grundkonstruktioner, vertikala barriärer som avskärande skikt, inneslutning av gas.
 • Bentonitpasta VOTEC ActiSeal

  Bentonitpasta VOTEC ActiSeal

  ActiSeal är ett tätningsmassa tillverkat av natriumbentonit och butylgummi. Konsistensen är som ett tjockt smörjmedel vilket medger applikation på många olika ytor. När ActiSeal kommer i kontakt med vatten sväller och tätnar det. ActiSeal är tillverkat för användning på betong, murar och de flesta metallytor. Användningsområden: Tätningsmassa, Avjämningsmassa, Fylla igen eventuella defekter i betongen.
 • Lösbentonit VOTEC Actifill

  Lösbentonit VOTEC Actifill

  Actifill är ett natriumbentonitgranulat vilken används på detaljer vid vattentätning. ActiFill kan användas torr eller blandad med vatten och blir en vattentät pasta som kan appliceras på detaljer. När den appliceras tillsammans ActiTex bildar den ett sömnlöst vattentätt system. Användningsområden: Fyllnadsmaterial för att fylla hålrum i underlaget innan ActiTex påförs. Fyllmaterial vid vertikala eller horisontella genomföringar.
 • Bentonitmatta VOTEC ActiTex C

  Bentonitmatta VOTEC ActiTex C

  VOTEC ActiTex är ett membran framtaget för att täta betongkonstruktioner. Votec ActiTex är tillverkad i en sandwichkonstruktion av två lager geotextil vilka omsluter ett lermineral bestående av natriumbentonit. Efter installation absorberar bentoniten vatten från den omkringliggande jorden och vill då expandera. Expansionen av bentoniten hindras av de omslutande geotextilerna samt av de omkringliggande betongytorna/jordmassorna. När expansionen sker med ett kringliggande tryck blir lermineralet ett ogenomsläppligt och tätt material. Votec ActiTex är tillverkat på ett sådant sätt att bentoniten tränger in i betongen och förseglar de små sprickor vilka kan uppstå vid sättning och betongkrympning. Fibrerna i geotextilen inkapslas i betongen och skapar en mycket stark koppling vilket förhindrar vatten att tränga in mellan membranet och betongen. Bentonitens svällegenskaper gör så att Votec ActiTex självläker vid små hål eller revor. Votec ActiTex används för att täta alla konstruktioner som kommer utsättas för permanent eller temporärt vattentryck. Användningsområden är exempelvis: Grundläggning för byggnader, Tunnlar, Inklädnad av spont mm.
 • Pumpbrunn 400 VOTEC

  Pumpbrunn 400 VOTEC

  Votec pumpbrunn i PP för gråvatten. Pumpen levereras med pumpanslutningsrör, lock (ej körbart) och lyftanordning men utan pump och röranslutning typ In-Situ.
  VOTEC
 • Lock till Votec brunn

  Lock till Votec brunn

  Lock till Votec pumpbrunn och fördelningsbrunn. Tillverkad av PE. Skruv och bult ingår ej.
  VOTEC
 • Utloppsbrunn, 1 inlopp, Votec

  Utloppsbrunn, 1 inlopp, Votec

  Votec Utloppsbrunn i PP med låsbart plastlock, 1 st 110 inlopp, 1 st 110 utlopp. Brunnen är även utrustad med ett provtagningsrör.
  VOTEC
 • Pumpbrunn 600 Votec

  Pumpbrunn 600 Votec

  Votec Pumpbrunn i PP med låsbart plast lock, 110 inlopp och G32 utlopp. Adapter och lyfthandtag ingår. Kapbar till 1400mm. Brunnen levereras utan förborrat inlopp.
  VOTEC
 • Utloppsbrunn, 2 inlopp, Votec

  Utloppsbrunn, 2 inlopp, Votec

  Votec Utloppsbrunn i PP med låsbart plastlock, 2 st 110 inlopp och 1 st 110 utlopp. Brunnen är även utrustad med ett provtagningsrör.
  VOTEC
 • Fördelningsbrunn Votec

  Fördelningsbrunn Votec

  2 st 110 utlopp med färdigmonterad reglerventil samt 2 st pluggade 110 utlopp. Tillverkad av PP. Brunnen har ett låsbart lock.
  VOTEC
Visa fler
Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00