Tillbaka

Smutsavskiljare förlänger livet på VVS-systemet

Smutsavskiljare förlänger livet på VVS-systemet Smuts i värmesystem kan ställa till med många problem, lösningen heter smutsavskiljare.

Renast – snabbast! Förläng livet på VVS-systemet genom rätt smutsavskiljare!

En smutsavskiljare är en lönsam investering för att förlänga livet på ett VVS-system. Smuts i värmesystem kan ställa till med många problem. Det ger en oönskad isolering i värmeöverförande ytor som t ex radiatorer vilket ger en högre energi- och driftskostnad. Ventiler som blir igensatta av smuts fungerar sämre och kan orsaka driftstörningar. För att säkerställa hög prestanda och maximal livslängd på systemet bör smuts avlägsnas.


Våra nya smutsavskiljare ZEPARO CYCLONE och ZEPARO G-FORCE bygger på en banbrytande teknik, cyklontekniken. Det är en mycket effektiv teknik och avlägsnar hela 95 % av smutsen i det cirkulerande vattnet innan den fastnar som en avlagring i systemet. Denna goda avskiljningsförmåga är upp till nio gånger effektivare än liknande produkter på marknaden.*


Dessa smutsavskiljare finns i DN20-300, Zeparo Cyclone, DN20-50 och Zeparo G-Force, DN65-300.

* Testat av Institut für Umwelt- und Verfahrenstechnik UMTEC, Rapperswil, Schweiz

 

 

 

Nya Zeparo G-Force är den ENDA smutsavskiljaren som kan installeras både vertikalt och horisontellt, vilken ger stor flexibilitet speciellt när utrymmet är knappt. Den unika cyklontekniken gör att den kan avskilja smuts från värme- och kylsystem upp till 9x mer effektivit än liknande produkter på marknaden.

 

 

Du kanske också är intresserad av...

Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00