Start

/

Dahlguiden

/

Nya Danfoss AERO™ radiatortermostater
Dahlguiden

Nya Danfoss AERO™ radiatortermostater

Danfoss presenterar nästa generations storslagna radiatortermostater som sätter nya standarder.

Genom att bygga vidare på den marknadsledande erfarenhet och branschkunskap har Danfoss ännu en gång höjt ribban för vad du kan förvänta dig av en toppmodern radiatortermostat – Danfoss AERO™. 

AERO™ är en premium och effektiv gastermostat i modern och kompakt design med unik gascylinderteknik för bästa prestanda och energieffektivitet. 

Med en reaktionstid på bara 10 minuter är gasbälgen den snabbaste på marknaden. Tack vare den ännu bättre uppdateringen sparar du upp till 2 % ytterligare energi jämfört med en vätskecylinder – vilket är beprövat och dokumenterat. 

Alla Danfoss radiatortermostater i det nya och kompletta sortimentet har erhållit högsta CA-klassificeringsklass enligt EN215 -standarden, CA = 0.2 K, den mest exakta rumstemperaturregleringen och högsta energiprestanda som finns på marknaden. 

Tack vare Danfoss unika klickanslutning, som är känd från RA2000-serien går installationen snabbt och säkert till utan att du behöver använda några verktyg. Klicka, vrid – klart. Termostaten fungerar direkt utan att det krävs någon kalibrering, justering eller underhåll efter installationen. 

Genom att byta till en radiatortermostat kan dina kunder spara energi och sänka sin värmeförbrukning – cirka 36 % jämfört med en manuell ventil. De kommer också att uppleva en högre komfortnivå tack vare en jämnare rumstemperatur.  Med mycket kort återbetalningstid är det ett av de billigaste och snabbaste sätten att sänka sina energikostnader. Eftersom Danfoss radiatortermostater är helt EPBD-kompatibla kommer dina kunder också att vara det. 

Läs mer om nya Danfoss AERO™ radiatortermostater här.Danfoss 1
Danfoss 2Danfoss 3

Danfoss Installer App

Enkel konvertering med Danfoss Installer App

Har du problem med att hitta rätt kodnummer för ditt nästa projekt? Installer App erbjuder enkel konvertering med några få klick. 

Det här är också rätt plats att komma åt andra coola verktyg som underlättar för installeringen. Ställ in rätt värden baserat på ventil, givare och radiatortyp. Eller ställ in lämpliga värden baserat på rumsstorlek och värmeförlust. Se till att värmeavgivningen, flödet och förinställningen blir rätt varje gång. 

Allt du behöver veta är att det är enkelt att byta till nästa generation av termostater med Installer App. 

Ladda ner Installer App i Apple App store

Ladda ner Installer App i Google Play store 
Danfoss Installer App

RA PURE lågblyade lösningar

Danfoss RA-U PURE och RA-N PURE ventiler med förinställning används i 2-rörs värmesystem där efterfrågan avseende miljövänliga produkter (lågblyade) möter kraven i Byggvarubedömningen och SundaHus med bra miljöbetyg. Produkterna innehåller <0,1 % bly och är RoHS 2-kompatibla utan undantag. RA-U PURE och RA-N PURE reducerar miljöbelastningen av bly till mycket låga värden. Optimal 2 – en enkel injusteringsmetod som optimerar värmesystemet

Med stigande energikostnader och ett fokus på en att bli gröna söker konsumenter effektiva tekniker och lösningar för att minska slösaktig energianvändning och göra sina värmesystem allt mer miljövänliga. I ett vattenburet tvårörsvärmesystem orsakar problem med injustering och belastningskontroll ineffektivitet. 

Optimal 2 ger installatörer en metod för att enkelt diagnostisera problem och påbörja optimeringen av värmesystemet. Processen går ut på att undersöka en byggnads befintliga uppvärmningsstruktur och göra enkla beräkningar verifierade genom standardiserade tabeller och mallar för att fastställa den energieffektiva lösning som passar bäst. 

Optimal 2-metoden tillgodoser efterfrågan när det gäller optimering av värmesystem i ett stort komplex eller en fastighet – det är den mest effektiva lösningen för befintligt tvårörs värmesystem. 

Genom Danfoss får du den utbildning, de verktyg och riktlinjer som behövs för att bli Optimal 2-certifierad. Efter certifieringsprocessen kommer du att få marknadsföring och professionella rekommendationer från oss. Det hjälper dig att ta hem marknadsandel för Optimal 2 och förvärva kontrakt som du kanske inte annars hade haft tillgång till.