Start

/

Dahlguiden

/

Vill du ha hjälp med kyla eller värme?
Dahlguiden

Eveco

Vill du ha hjälp med kyla eller värme?

Det är lätt att trivas och må bra i en sund luftmiljö; lagom varmt – eller svalt – och luft som är fräsch och cirkulerar. Med rätt produkter på plats har du alla förutsättningar för att få till just den sköna, behagliga miljön. Hos oss på Dahl hittar du Evecos breda sortiment.

Om du letar efter riktigt bra produkter för kyla och värme inomhus är det Eveco du ska använda. I deras sortimentet finns smarta lösningar för både små och stora lokaler. De är vana att leverera kompletta klimatsystem till allt från butiker, lager och industrier – ja t.o.m. flyghangarer – till diskreta installationer i hem, hotell och kontor.  

Eveco står för hög kvalitet, service och miljöansvar. Deras produkter passar utmärkt för projekt med hållbarare byggande. Där passar t.ex. produkterna med energisnåla EC-fläktar perfekt. Dessutom, när du köper produkter som ger stora energibesparingar är det inte bara miljön som är vinnare. Minskade energikostnader brukar även göra gott för plånboken, eller budgeten, och det på lång sikt!   

De största produktgrupperna i Evecos sortiment är fläktluftvärmare, luftridåer, fläktkonvektorer och strålvärmare. Läs mer om ett urval av dem här nedan. För att få ett bra inneklimat behöver du även en bra reglering. Välj till en reglerutrustning som passar både dig och övriga produkter i klimatsystemet! Med Evecos hjälp får du optimala lösningar, både för det lilla projektet och för avancerade anläggningar med överordnade system. Välkommen att utforska Evecos-sortimentet här hos oss på Dahl.

Fläktluftvärmare

Fläktluftvärmare är ofta ett självklart val för värme och kyla av industrier, lager och butiker. I Evecos sortiment hos oss på Dahl finns fläktluftvärmare i många olika storlekar och för både tak- och väggmontering. Överlag har de mycket låga ljudnivåer. Välj en klassisk fläktmotor eller en modernare EC-fläktmotor.

Eveco har ett stort urval av fläktluftvärmare. Här hittar du fläktluftvärmare även för extremt krävande miljöer, som Savana Inox och EX-klassade Atlas. Den ena är speciellt anpassad för lokaler med hög korrosivitet, som stall och biltvättar. Den andra kan användas i lokaler där det finns risk för farliga explosioner. Dessutom har vi Janus, en fläktluftvärmare som även är en fläktluftkylare. Så oavsett om du vill värma eller kyla en liten verkstad eller stora lagerlokaler lär du hitta en fläktluftvärmare som passar dig.

Till produkterna >> 

Fläktluftvärmare bild

Savana

Savana är en grupp effektiva, mångsidiga fläktluftvärmare. De finns i olika modeller och storlekar. Välj en klassisk AC-fläktmotor eller en energisnål EC-fläktmotor. Beställ din Savana färdigmonterad, med en G-front, eller utan front. Då har du hela sju olika fronter att välja mellan. De passar alla lika bra, men sprider den varma luften på olika sätt. Välj den front som riktar luften bäst i just dina lokaler. 

Till Savana AC >> 

Till Savana EC >> 

Till Savana Inox >>

Fläktkonvektorer

När du har installerat en fläktkonvektor får du ut en mycket hög effekt. Den ger dig ett optimalt inomhusklimat vare sig det är värme eller kyla du vill ha. Fläktkonvektorer används ofta på hotell, kontor, hem och i butiker.

Eveco har ett mycket brett sortiment av fläktkonvektorer, välj den som passar dina lokaler och önskemål bäst. Konvektorerna finns för både vägg- och takmontering. De är snygga och diskreta och kan placeras fullt synliga, eller fälls in väl dolda i vägg eller tak. De har alla extremt låga ljudnivåer. Det är mest effekten de skapar som du märker, den sköna värmen eller den uppfriskande svalkan som sprider sig i rummet.  

 Till produkterna >> 

Fläktkonvektorer Bild

Skystar

Skystar är en riktig storsäljare! Det är en snygg, diskret takmonterad fläktkonvektor för både värme och kyla. Den är effektiv, så klart, och har en mycket låg ljudnivå! Skystar finns i olika storlekar och levereras som standard vitlackerad. Dock kan du, om det passar bättre, välja till en valfri kulör på frontpanelen. 

Till Skystar AC >> 

Skystar EC >>

Luftridåer

Luftridåer placerar du precis innanför ytterdörrarna. Där skapar de en osynlig barriär av luft som effektivt håller kvar värmen inomhus. Med en vattenvärmd modell får du en ridå som dessutom värmer luften i lokalen. Så bra, och så effektivt!

När du vill hålla kalla vindar ute, välj då en luftridå ur Evecos breda sortiment. Ridåer är energisparande i både små och stora lokaler. Vissa passar bäst för vertikal montering bredvid entrén, andra för horisontell montering ovanför portarna. 

Till produkterna >> 

Luftridåer Bild

Strålvärmare

Vad vet du om strålvärme? Det är ett suveränt värmesystem med många fördelar. De sprider värme i lokalerna på naturlig väg, utan fläktar. Värmen blir jämnt fördelad och mycket behaglig. Med strålvärme kan t.o.m. temperaturen i lokalerna hållas lägre. Energiförbrukningen är också mycket låg. Sammantaget ger detta stora energibesparingar, speciellt i lokaler med stor takhöjd och stora luftvolymer. Panelerna har inga rörliga delar, de har en lång livslängd och du behöver inte lägga tid på underhåll. Dessutom är strålvärme ljudlöst.

Strålvärmepanelerna monteras i taket, på tryggt avstånd från människor och maskiner i rörelse, så de passar perfekt för allmänna utrymmen, t.ex. skolor, förskolor, idrottshallar och bibliotek. Vi kan tipsa om två utmärkta strålvärmare från Eveco; DuckStrip – som har de längsta panelerna – och Pulsar, som förutom att sprida värme även kan ge kyla, det är bara att ansluta panelerna till kylvatten i stället.

Planerar du för kyla och värme i ett projekt du jobbar med? Då hittar du lösningen med hjälp av Evecos många produkter i vårt sortiment.