Start

/

Dahlguiden

/

Koppla upp & koppla av – med Grundfos energieffektiva och pålitliga lösningar för värmesystem
Dahlguiden

Koppla upp & koppla av – med Grundfos energieffektiva och pålitliga lösningar för värmesystem

Oavsett om det gäller en enkel installation eller mer krävande applikationer, finns det en Grundfos cirkulationspump och lösning som passar dina behov.

Med Grundfos populära ALPHA och MAGNA-serier får du dessutom energieffektiva lösningar och oöverträffad prestanda.

Minskad energikostnad, minskad miljöpåverkan

Pumpar står för 10% av världens totala elförbrukning, helt enkelt på grund av att många av pumparna är ineffektiva. Med en högeffektiv lösning erbjuder du inte bara dina kunder minskad energikostnad, utan du minskar också deras miljöpåverkan.

Grundfos lösningar kan hjälpa dig att:

  • minska energikostnaderna för dina kunder

  • undvika slitage

  • minimera oljud

  • tillhandahålla jämn värme

  • implementera miljövänliga och innovativa system

Bli expert på MIXIT med Grundfos ECADEMY

Grundfos ECADEMY är en smart och lättillgänglig e-learningplattform som ger dig gratis tillgång till utbildningsmaterial för Grundfos pumpar och tjänster. I ECADEMY kan du enkelt vidareutbilda dig och hålla dig uppdaterad på samtliga produkter och därmed ge dina kunder lösningar som passar deras behov bäst.

Se filmen om MIXIT, Grundfos nya innovativa shuntgrupp, från introduktions­modulen i ECADEMY och ta del av experternas tips, få en genomgång om hur MIXIT fungerar, dess många fördelar och hur den kan lösa dina kunders behov.


ALPHA serien – Elektroniskt styrda, energieffektiva cirkulationspumpar

Grundfos ALPHA är högeffektiva cirkulationspumpar med variabelt varvtal som är konstruerade för uppvärmning, luftkonditionering och tappvarmvattensystem. Pumparna är enkla, snabba och lätta att installera och använda.

  • Robust konstruktion – tillverkad av material som säkerställer utmärkt korrosionsbeständighet

  • Tystgående – permanentmagnetmotor med låg ljudnivå

  • AUTOADAPT – analyserar systemets behov och anpassar sig automatiskt därefter för optimal komfort och låg energiförbrukning

Tillsammans med en ALPHA Reader och appen Grundfos GO Balance kan du på nolltid justera värmesystemet baserat på realtidsdata.

ALPHA2 – en av marknadens energisnålaste cirkulationspumpar

Du kan enkelt ställa in värmesystemet med hjälp av pumpen, en ALPHA Reader och appen Grundfos GO Balance. Appen vägleder dig genom varje steg i processen, vilket sparar tid och underlättar dokumentation – smidigt eller hur?

ALPHA3 – energieffektiv cirkulationspump med Bluetooth-anslutning

Via Bluetooth kan du kommunicera med appen Grundfos GO Remote och ställa in och övervaka pumpkonfigurationen i stället för på pumpens display – mycket användbart i trånga utrymmen. Dessutom får du vägledning under installationen då appen anger de bästa alternativen. ALPHA3 har även inbyggd injustering för smidig och enkel anpassning av värmesystem.

MAGNA3 – intelligent, högeffektiv cirkulationspump

Den mångsidiga cirkulationspumpen Grundfos MAGNA3 är premiumvalet, särskilt när det kommer till styrning och övervakning av systemet. Den avancerade våtlöpande cirkulationspumpen är avsedd för kommersiella byggnader och har intelligenta funktioner som AUTOADAPT och FLOWADAPT. Det innebär att den väljer optimal systeminställning och säkerställer att ditt system alltid ger bästa möjliga komfort och den mest energieffektiva driften.

Anslut pumpen till ett BMS-system och få fullständig kontroll och övervakning av systemet, samtidigt som driftsäkerheten förbättras. Du kan också använda Grundfos GO Remote för övervakning, vilket ger dig tillgång till systemdata direkt i mobilen.

NYHET: MIXIT – installationsvänlig, tidsbesparande plug and play-lösning för shuntgrupper

Grundfos MIXIT är en ny innovativ shuntgruppslösning. Genom en helt ny typ av uppbyggnad är MIXIT en allt-i-ett-enhet som tillsammans med pumpen utgör en komplett lösning. MIXIT kan användas i många applikationer för uppvärmning, kylning och tappvarmvatten, och även med 2-vägs- eller 3-vägsventil.

Vid driftsättning väljer du enkelt rätt konfiguration med Grundfos GO Remote, där du får en smidig guide genom processen.

Apparna Grundfos GO

Grundfos har utvecklat två smarta appar. Med appen Grundfos GO Remote kan du ställa in och övervaka dina pumpar i din smartphone och med appen GO Balance kan du enkelt justera in radiator- och golvvärmesystem. Båda apparna finns att ladda ned på App Store och Google Play.