Start

/

Dahlguiden

/

Lyckas med plastledning
Dahlguiden

Lyckas med plastledning

En växande andel ledningsägare kräver idag certifiering enligt EWF och du som arbetar med PE-svetsning bör minst vara diplomerad.

Hos oss får du hjälp med utbildning av svetspersonal och arbetsledning, procedurprovning innan byggstart för att säkerställa svetskvalitet, rådgivning under projektets gång samt support på plats.

Med vår erfarenhet av plastsvetsning, provning och utbildning hjälper vi er att lyckas med plastsvetsning!

För mer information kontakta oss.

Certifierande Svetsutbildning

Kurs i stum- och elmuffsvetsning med tredjepartscertifiering genom Svetskommissionen där varje elev examineras både teoretiskt och praktiskt för att säkerställa kunskapen.

Denna kurs ger certifikat enligt EWF 581 samt EN 13067, detta är kravet som ställs i AMA Anläggning 20. Vi arrangerar kurser med mindre grupper på 5-10 deltagare och vår kursledare från Plastec förmedlar kunskapen på ett sätt som är lätt att ta till sig. Kursen kräver två års erfarenhet och tar då två-tre dagar att genomföra.

3 dagar stum- och elmuffsvetsning.

2 dagar elmuffsvetsning.

Dahl-svetsning-mobile

Motorsågskörkort för anläggare

Denna kursen riktar sig till dig som använder motorsåg för att till exempel kapa PE-rör, stockar eller annat virke på eller i mark. Du lär dig bland annat att hantera och underhålla motorsågen på ett säkert sätt, användning av skyddsutrustning och teknik vid kapning.

Denna kurs uppfyller de krav som ställs i AFS 2012:1 för Nivå A. Det är rekommenderat att förnya denna utbildning vart femte år. Minst fem deltagare per kurstillfälle, i kursen ingår både teoretiska och praktiska moment.

1 dags utbildning.

motorsåg

Procedurprovning av svetsfogar

Den enda säkra metoden att avgöra om en svets är bra eller inte är att utföra förstörande provning. Det är många faktorer som påverkar svetsens kvalitet och hållbarhet över tid, svetsmaskinen, materialet, hantverket och metoden.

En provtryckning är egentligen bara en täthetskontroll då en undermålig svets mycket väl kan klara provtryckningen för att sedan haverera efter ett antal år i drift. Därför är det oerhört viktigt, inte minst för dig som beställare av svetsarbete, att genomföra ett procedurprov innan produktion påbörjas.