Start

/

Dahlguiden

/

Sluttäckning av deponianläggningar
Dahlguiden

Sluttäckning av deponianläggningar

Att sluttäcka deponianläggningar är ett ansvarsfullt arbete som innebär att skydda och återställa naturen. Inom divisionen Mark & VA:s avdelning Geoteknik finns kompetens om både produkt och projekt, vi bistår genom hela processen.En av våra referensanläggningar är Fläskebos deponianläggning, där vi bistod genom hela projektet, med leverans och montering av geosyntetiska produkter. Allt för att skydda och återställa naturen.

Kort om Fläskebo deponianläggning:

På Fläskebo deponianläggning i Göteborg förvaras avfall som inte kan återvinnas eller behandlas på annat sätt. Anläggningen drivs av Renova AB och har byggts ut i omgångar. När anläggningen är full startar ett omfattande arbete för att täcka in området, så naturen blir skyddad och återställd. I september 2017 var det dags för sluttäckning av en av Fläskebos deponiceller – cirka 13 000 kvadratmeter.   

Uppdraget med sluttäckning gick till Dahl efter en kommunal upphandling.

– Sluttäckning av en deponianläggning är ett ansvarsfullt arbete då det handlar om att skydda naturen, säger Pär Jonsson, konsult med lång erfarenhet inom området. Han berättar att Dahl varit med i hela projektet, från planering och leverans av material till montering och svetsning.

Inför sluttäckningen installerades först en skyddsgeotextil för att förhindra skador på det plastmembran som sedan lades över hela området. Därefter lades en dräneringsmatta. När geotextiler och membran är installerade kommer ytan att täckas med en meter jord.

På www.renova.se kan du läsa mer om projektet.Relaterat innehåll