Start

/

Affärsområden

/

Kyla
Affärsområden

Produkter för industri, komfort och kommersiellt bruk.

Kyla

Att kunna tillgodose behovet av kyla är helt avgörande för många verksamheter. Flöden och styrning måste fungera, liksom löpande underhåll och service. Vi har produkterna du behöver, samt att vi kan bistå med stöd och smarta lösningar.Dahl Kyla ingår i Dahl Sverige AB, Sveriges ledande handelsbolag inom vvs. Här finns hög branschkompetens och över 100 års erfarenhet av produkter för olika behov. Vi vänder oss till dig som arbetar med kyla, vare sig det gäller teknikkyla, komfortkyla, kommersiell kyla eller
industrikyla. Vi hjälper till med allt från projekt, produkter och komponenter till löpande underhåll och service. Vår specialistkompetens ligger inom vvs, som oftast är en del i kylprojekt, men vi erbjuder även andra produktområden inom kyla, exempelvis värmepumpar.

Leveransbestämmelser för Kyla hittar du här.

Komplett sortiment inom kyla

Hos oss finns ett komplett sortiment av produkter och tjänster för arbete med kyla.


• Marknadens största lagerlagda CO2-sortiment


• Ett komplett utbud av köldmedium


• Ramaggregat som är verkstadsbyggda enligt dina önskemål


• Ventilprogram


Sortimentet innefattar både ledande varumärken och våra egna produkter. Allt noga utvalt för att uppfylla höga kvalitetskrav och ge dig prisvärda, funktionella lösningar.
Alla våra leverantörer måste vara certifierade enligt ISO9001 och tillverkningen ska ske enligt Tryckkärlsdirektivets kriterier, PED.

Vi erbjuder smarta tjänster och lösningar inom kyla

• Effektiva logistiklösningar som kan anpassas efter olika behov


• Rådgivning


• Teknisk support, både före och efter installation


• Programvaror för energiberäkningar


• Kompetent och personlig service via Kylslingan eller i butik


• Stöd i egenskap av projektpartner


• Snabb service med reservdelar, via e-tjänst eller butik


• Certifiering med unik märkning och spårbarhet. Hos oss får du chargenumret även på fakturan

Vi samarbetar med flera framstående kylleverantörer

Kelvion – tysk tillverkare av högkvalitativa värmeväxlare med ett av marknadens bredaste sortiment.


Refra – litauisk tillverkare med ett brett sortiment inom kommersiella kylaggregat.


Panasonic – världsledande producent inom komfortkyla och värmepumpar.


Danfoss – Dahl erbjuder ett av marknadens bredaste lagerlagda Danfoss-sortiment för aggregat, kompressorer, styr, ventiler och tillbehör.

Leveranstrygghet

Trygghet är något som genomsyrar hela produktionskedjan. Oavsett plats och tid på dygnet. Att rätt produkter finns tillgängliga vid rätt tidpunkt är av största vikt för våra kunder och därför är tillgänglighet ett prioriterat arbetsområde för oss, där vi ständigt jobbar med att bli ännu bättre. Det gäller även sortimentsutbudet och produkternas geografiska tillgänglighet. Våra butiker anpassar sitt sortiment kontinuerligt för att möta behoven hos de kunder som finns i området, med följden att olika butiker har olika sortiment. När du är inloggad på dahl.se kan du se vilka artiklar och antal som finns i respektive butik.


Utöver våra butiker, som finns över hela Sverige, har vi också ett stort centrallager i Järfälla. Därifrån kan du beställa varor ur ett omfattande sortiment, för leverans dagen efter. Beställningen gör du via dahl.se, EDI, i butik eller genom att ringa en av våra säljare. Vi levererar dagligen till drygt 2 300 orter runt om i Sverige, samt till alla våra butiker.


Vill du veta mer om våra olika logistiktjänster? Läs mer här.

Snabb service och support

Vi finns med som en kompetent och pålitlig partner i dina kylprojekt. Alltid med snabb service och support, när du än behöver oss. Vi bistår dig från den första offerten till projektets avslut, genom att erbjuda bästa möjliga pris och kvalitet. Vi har även tillgång till kompetens inom både juridik och ekonomi, för dig som behöver det. På så sätt kan du fokusera på projektets kärnverksamhet.


Välkommen att kontakta Dahl Kyla. Vi hjälper gärna till att svara på frågor eller komma med förslag på lösningar.

Telefon: 0771-100 800


E-post: offertkyla@dahl.se