Start

/

Dahlguiden

/

IMI Hydronic Engineering
Dahlguiden

IMI Hydronic Engineering

Upptäck IMIs toppavluftare och smutsavskiljare.

Luft och smuts är vs-systemets värsta fiender. De ställer till med problem som korrosion och avlagringar vilket försämrar värmeöverföringen i systemet. Dessutom orsakar de onödigt slitage på systemkomponenter och dessa riskerar att sättas igen. Det skapar driftstopp och förkortar systemets livslängd. 

För att undvika luft i systemet uppmanar vi att installera en avluftare, för att avlufta systemet vid driftsättning, en avgasare för kontinuerlig drift och en smutsavskiljare för att få bort smuts och slampartiklar. 

Zeparo ZUT – effektiv toppavluftare

Toppavluftare med leakfree funktion ger: 

  • Pålitlig prestanda även i högtryckssystem 

  • Säker drift – inga läckor 

ZeparoZUT

Zeparo Cyclone

Smutsavskiljare med cyklonteknik: 

  • Upp till 9 gånger effektivare än andra fabrikat 

  • Tar bort 95% av smutsen under de första genomloppscyklerna innan den hinner fastna i utrustningen 

  • Enkla att tömma och underhålla 

Zeparo Cyclone magnet

IMI Hydronic Engineering 

Vi på IMI Hydronic Engineering hjälper våra kunder att optimera vvs-system för att skapa rätt inomhusklimat med minsta möjliga energiomsättning genom att erbjuda produkter, teknisk support och hydronisk kunskap. Vi hette tidigare TA (Tour & Andersson) och i Sverige är vi mest kända för våra injusteringsventiler och PRK-kopplingar. År 2011 gick TA samman med det schweiziska företaget Pneumatex och det tyska företaget Heimeier och bildande TA Hydronics som några år senare blev IMI Hydronic Engineering. Med dessa tre starka företag i koncernen kan vi nu erbjuda produkter och lösningar för injustering, rumstemperaturreglering, tryckhållning, avgasning och smutsavskiljning. Förutom våra produkter håller vi också utbildningar om hydroniska system, injustering och tryckhållning. 

IMI Hydronic Engineering ägs av den internationella industrikoncernen IMI plc som är noterad på Londonbörsen.