Start

/

Dahlguiden

/

Köldmedier och förväntningar inför framtiden
Dahlguiden

Köldmedier och förväntningar inför framtiden

Behovet av kyla och värme ökar, och därmed även den miljöpåverkande ingrediensen köldmedium.

Det pågår ett omfattande arbete för att minska användandet av köldmedier med höga GWP-värden. Syftet är att alla ska bidra för en hållbar framtid och samtidigt kunna erbjuda både komfort och funktion enligt marknadens önskemål. Ämnet står på agendan för alla näringsidkare inom branschen: producenter, produkttillverkare, distributörer, installatörer och slutanvändare.

För att nå framtidens uppsatta miljömål, har ett Europeiskt regelverk utformats med ambitionen att radikalt minska mängden F-gas från referensåret 2015 fram till 2030. Om såld mängd (kg) F-gas inom EU inte förändras i förhållande till referensåret, kan ett medelvärde för åren räknas fram. Det baseras på samtliga sålda F-gasers gemensamma GWP-värde vilket medför att F-gaser, med både högre och lägre GWP-värde, kommer att kunna säljas under angivna år.

Tillsammans med vår köldmedieleverantör A-Gas har vi tagit fram en broschyr där ledande företag i branschen får dela med sig av sin syn på framtidens köldmedier. Här möter du producenter som Chemours och Honeywell, distributörer som A-Gas samt produkttillverkare som Danfoss. Alla har en framtidsvision som stöttar den miljövisionen – men vi måste samarbeta.  

På Dahl förespråkar vi naturliga köldmedier även om vi som grossist också tillhandahåller ett urval av de vanligast förekommande köldmedierna.

Ladda gärna ner broschyren där du även finner svar på vanliga frågor i ämnet samt en översättning i vanlig terminologi och fackspråk.

Till broschyren >>

Se vårt utbud av Köldmedium >>