Start

/

Dahlguiden

/

Mora INXX II
Dahlguiden

Mora INXX II

Tidlös design som möter svensk ingenjörskonst.

Ny design som attraherar 


Serien MORA INXX II är en komplett serie kranar och duschar som är framtagen för att klara vardagens utmaningar under många år. Både för professionella storkök, offentliga anläggningar såväl som i hemmet. Unikt för serien är den stora variationen av färgnyanser samt möjligheten att välja bland mjuka eller raka former och olika höjder för tvättställsblandarna.

Marina Morell, produktchef för varumärket Mora armatur berättar: 


Vi vill att Mora ska vara första valet hos inredningsarkitekter världen över. Vi har alltid och ska alltid vara förknippade med produkter av hög kvalitet, det är en del av vårt ursprung, något vi ska vara stolta över och vårda ömt. Men tiderna förändras och kraven på mer designade och energieffektiva produkter ökar. Målet med serien INXX har därför varit att skapa en serie som kombinerar allt detta. Och ja, vi tycker att vi har lyckats.

Trender just nu 


Färg är en fortsatt växande trend inom blandarbranschen. Och i takt med att boendets olika rum smälter ihop och blir till ett, ökar behovet av accentprodukter som sticker ut. Färgpaletten för till exempel serien INXX är noga utvald utifrån pågående och kommande trender. Där svart är den färg som är hetast i dag medan grått är en kommande färg. 

Marina Morell fortsätter: 


När vi skapar våra blandare så utgår vi från en tidlös design som ska attrahera men också kunna möta framtidens behov. Vår grundtanke är att vi utgår från tre olika miljöer. En mer neutral miljö som har mer vita och ljusa färger, här passar våra kromade produkter väldigt bra. Sedan har vi en mer taktil miljö som är mer lantlig och rustik och där man kan finna mer hållbara material. Här tänker vi oss mässingsnyanser och mer mjuka former på produkterna. Den sista miljön är mer avskalad och modern – mer åt det funkisinspirerade hållet. Här ser vi produkter som har en annan yta och nyans. Här tittar vi även mer på raka linjer.

Design möter kvalitet 


Mora Armatur förenar exklusiv design med hantverk samt innovation. Och i badrum och kök världen över finns våra produkter, som är noga utvalda för att möta proffsens krav på design, funktion och kvalitet. I snart ett sekel har Mora Armatur i fabriken i Östnor tagit fram ikoniska produkter och drivit designutvecklingen i Skandinavien. Och det är något vi tänker fortsätta med!