Start

/

Dahlguiden

/

50 år av utveckling och innovation
Dahlguiden

Vatette

50 år av utveckling och innovation

För 50 år sedan, 1974 föds Vatette klämringskoppling, även kallad VA-koppling som än idag är grundbulten i System Vatette.

Även om innovation och utveckling står i centrum, säljs fortfarande övergångar till Vatettes äldre Securexkopplingar tillverkade före 1954. Därför kan du vara trygg i att de installationer som görs med System Vatettes produkter idag, kommer att vara enkla att komplettera även i framtiden. 

Till Vatette Securexkopplingar >>

Tidslinje med produkter storre text

För alla typer av rör och byggnader

System Vatette har allt för ett komplett tappvattensystem som tar dig från inkommande vatten till alla tappställen, värmepannor med mera. System Vatette kopplar alla rörtyper och har lösningar för alla typer av byggnader. Genom Vatettes långa historia och för att kopplingarna kan byggas om så löser vi din vardag idag och imorgon. Få komponenter – många lösningar!

Hejdå fördelarskåp, hej Väggfördelning V6

Med Vatette Väggfördelning V6 tas tappvattenfördelningen till en ny nivå utan skrymmande och dyra fördelarskåp. Från stammen dras kall- och varmvatten istället till väggfördelaren, som ryms i t.ex. en tvättställskommod eller bredvid en tvättmaskin. Därifrån fördelas vattnet vidare till bl.a. tvättställ, tvättmaskin, dusch, och kök. Väggfördelaren finns färdig, 1-4 rörs eller kan byggas av våra V6 standardkomponenter.   

Vid ett läckage från Väggfördelare V6, där alla kopplingar sitter utanför väggen, hamnar vattnet i ett utrymme med tätskikt och golvbrunn utan att orsaka stor skada. Vid ett läckage från fördelarskåp riskerar vatten att hamna i vägg och bjälklag där det kan medföra omfattande och dyra skador. 

En Väggfördelare kan byggas helt efter behov, men alltid av Vatette standardprodukter. De vanligaste typmodeller har RSK-nummer och finns både i MagiCAD och i Wikells byggberäkningar. 

Vinsterna att byta ut fördelarskåpet till Väggfördelning V6 är många. Den flexibla lösningen är vattenskadesäker, sparar kostnader, ger en friare planlösning och en enklare projektering med mindre samordning. 

Till Vatette Väggfördelning V6 >>

Läckagebrytare

Vatette läckagebrytare övervakar och styr vattenflödet lokalt. Sensorer placeras där risken för läckage är stor t.ex. under diskmaskin, i köksskåp, vid kaffemaskin eller tvättställ. Om vattensensorn blir fuktig går ett larm och motorn stänger av vattnet. Vatette Läckagebrytare kan användas som automatisk diskmaskinsavstängning med smart timerfunktion. Den monteras med ett enkelt handgrepp direkt på en befintlig Vatette kulventil eller VäggfördelareV6. 

Till Vatette läckagebrytare >>