06 Svets- och lödverktyg

 • Produkter 180
 • Visa Antal:
 • Silverfosforkopparlod 5% Ag

  Silverfosforkopparlod med 5% silver som används främst för koppar rördetaljer och kopparplåt. Meltolit 5P är för hårdlödning i koppar samt mässing och i viss mån stål. Produkten innehåller fosfor vilket bryter ”oxiden” på grundmaterialet vid sammanfogning av kopparrör, kopparanslutningar och VVS/kyldetaljer. Vid lödning av mässingsdetaljer behövs separat flussmedel typ Meltolit 770 (VVS godkänt). Arbetstemperatur 710°C.
 • Silverfosforkopparlod 2% Ag

  Silverfosforkopparlod med 2% silver som används främst för koppar rördetaljer och kopparplåt. Meltolit 2P är för hårdlödning i koppar samt mässing och i viss mån stål. Produkten innehåller fosfor vilket bryter ”oxiden” på grundmaterialet vid sammanfogning av kopparrör, kopparanslutningar och VVS/kyldetaljer. Vid lödning av mässingsdetaljer behövs separat flussmedel typ Meltolit 770 (VVS godkänt). Arbetstemperatur 740°C.
 • Gaständare Oxhydric Elga

  Består av en fjädrande skänkel, försedd med utbytbara stift, vilka vid tändning gnids mot en räfflad stålrulle som sitter fast i en tändskål.
 • Silverlod flussbelagt 55% Ag

  Kadmiumfritt flussbelagt silverlod med 55% silver som används för samtliga metaller förutom aluminium och dess legeringar. Meltolit 55SnF är för hårdlödning i kapillär-,rör- plåtdelar. Silverlodet har markant höga flyt- och vätningsegenskaper, då bra fogpassning erfordras. Produkten användes inom finmekanik, värmeväxlare och sanitära installationer etc. God färgöverenstämmelse med rostfritt.​ Arbetstemperatur 660°C.
 • Elsvets E8120S med streckkodspenna EloFit

  Universella elsvetsmaskiner för streckodsinläsning alt manuell inmatning. Registerar och/eller dokumenterar motståndet i elsvetsdetaljen samt den totala tillförda mängden energi i kJ. Svetsarna har en kraft ig transformator vilket säkerställer att den kan arbeta under lång tid även då utomhustemperaturen är hög. 4.0 mm kontakter.
 • Flussmedel Ecogel Pincel

  Hälso- och miljöanpassat i geleform för mjuklödning av koppar med tenn-silverlod. Appliceras med penseln som är fastsatt på lockets insida. Kräver ingen föregående putsning och reagerar först vid upphettning (lödtemperatur 270-280 °C).
 • Elga svetsinsats D75

  Gasflöde oxygen l/h, godstjocklek mm
 • Rörstrypare

  Rothenberger rörstrypare manuell Ø 32 - 63. Enkel att arbeta med och skadar ej röret.
 • Elga svetsinsats D75 böjbar

  Gasflöde oxygen l/h, godstjocklek mm
 • Silvermjuklod 3,5% Ag

  Silverlegerat tennlod för koppar-, mässing och stål samt rostfria legeringar som används främst för VVS och kylindustrin. Meltolit P30 95/5 är för mjuklödning i kapillär-, rör och plåtdelar. Produkten innehåller inte fosfor vilket betyder att det behövs ett mjuklodsflussmedelför att bryta oxiden på grundmaterialet vid sammanfogning av dessa metaller. Tenn/silver lodet fungerar utmärkt där mindre spalter och jämn fogpassning förekommer. Mycket lättflytande lod med bra färgöverenstämmelse med rostfritt. Produkten användes inom ordinär finmekanik och VVS och kylinstallationer etc. Smältintervall 221-230°C.
Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00