Rostfria och reparations-elektroder

 • Produkter 14
 • Visa Antal:
 • Cromarod 316LP Drypac Elga

  Cromarod 316 LP är en rutil allströmselektrod med tunt hölje speciellt utvecklad för svetsning av tunnväggiga rör (ned till 1,5 mm), vilka används inom kemi- och massaindustri. Den är avsedd för rostfria, austenitiska stål av ''syrafast'' typ, det vill säga lågkolhaltiga 19% Cr/12% Ni/3% Mo. Elektroden kan användas i alla svetslägen, tänder och återtänder mycket lätt samt brinner mjukt även på låga strömstyrkor, vilket gör den mycket användbar för svetsning enligt den så kallade droppsvetsmetoden. Cromarod 316LP rekommenderas också för rotsträngar och fyllnadssträngar i grövre godstjocklekar.
 • Cromarod 316LP Elga

  Cromarod 316LP är en rutil allströmselektrod med tunt hölje speciellt utvecklad för svetsning av tunnväggiga rör (ned till 1.5 mm ), vilka används inom kemi- och massaindustri. Den är avsedd för rostfria, austenitiska stål av ''syrafast'' typ, dvs lågkolhaltiga 19% Cr / 12% Ni / 3% Mo. Elektroden kan användas i alla svetslägen, tänder och återtänder mycket lätt samt brinner mjukt även på låga strömstyrkor, vilket gör den mycket användbar för svetsning enligt den s k droppsvetsmetoden. Cromarod 316LP rekommenderas också för rotsträngar och fyllnadssträngar i grövre godstjocklekar.
 • Cromarod 308LP Elga

  Cromacore DW 308LP är en rutil allströmselektrod avsedd för svetsning av 18% Cr/ 10% Ni-typ rostfria stål. Elektroden har utformats speciellt för fullt lägessvetsning vid höga svetsströmmar. Passar även för stabiliserad grader 347 och 321 om service temperaturen är under 400 °C. Cromacore DW 308LP arbetar med en mycket stabil, stänkfri båge och ger en klar, slät svetssträng yta och självlossnande slagg. Idealisk för hög produktivitet svetsning i vertikal position.
 • Elga Cromarod 308L

  Cromarod 308L är en rutil allströmselektrod avsedd för svetsning av lågkolhaltiga, austenitiska rostfria 18% Cr / 10% Ni stål av typ SS 2333 och liknande. Svetsningsegenskaperna är utmärkta med en mjuk ljusbåge, vilket ger minimalt med svetsstänk, ett jämnt strängutseende samt självlossnande slagg. Cromarod 308L lämpar sig också utmärkt för svetsning av ferritiska och martensitiska rostfria stål, då krav på arteget svetsgods inte föreligger. Elektroden kan även användas för svetsning av Nb eller Ti stabiliserade stål om driftstemperaturen är under 400°C.
 • Elga Cromarod Duplex LP

  Cromarod Duplex LP är en rutil allströmselektrod utvecklad speciellt för rörsvetsning. Den har ett tunt hölje och god slagglossning, vilket gör den utmärkt för rotsträngar. Elektroden är avsedd för svetsning av artlika "Duplexa" stål ex. 1.4462, UNS 31803. Vid svetsning av tjockväggiga rör kan det vara en fördel att använda Cromarod Duplex LP för rotsträng samt de första fyllnadssträngarna och sedan fortsätta med den vanliga Cromarod Duplex.
Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00