×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.

Återsugningsskydd

 • Produkter 11
 • Visa Antal:
 • Luftningsventiler Purus

  Luftningsventiler Purus

  Dimensionen 1/2", 40, 50, 75 och 110 uppfyller kraven enligt standard SS-EN 12380. Ventilerna är testade att fungera i klimat där temperaturen kan vara -20 °C till +60 °C. Enligt SS-EN 12380 anges luftningsvetilens kapacitet av det luftflöde som passerar ventilen vid ett undertryck av 250 Pa.
  PURUS
 • Vakuumventil Faluplast

  Vakuumventil Faluplast

  Passar till 1/2" invändig samt till en 3/4" slangnippel. Material: Vit PVC/ABS.
 • Vakuumventil JAFO

  Vakuumventil JAFO

  Junior finns i två dimensioner: Ø 32 och 40 mm. 40-anslutningen kan ändras till 32 mm genom att övergångsnippeln tas av. 40-anslutningen limmas på 32-anslutningen. JAFO vakuumventiler är konstruerade för att släppa in luft i avloppssystemet när undertryck uppstår, vid till exempel spolning av WC. Om vattenlåset sugs ur kan installation av en vakuumventil på den del av avloppsröret där utsuget uppstår, förhindra detta. Om vattnet i WC-stolen i stället stiger vid spolning, är problemet det motsatta dvs. övertryck i avloppsröret. Detta beror oftast på en förträngning i avloppssystemet som hindrar vattnet från att rinna ut. Övertryck kan inte avhjälpas med en vakuumventil, utan kräver att avloppssystemet rensas. Junior vakuumventil passar bland annat i JAFO:s WC-anslutningar med extra inlopp. Den är också lämplig för placering under diskbänk och tvättställ och finns därför även som komplett sats, RSK 3131139 för montering i JAFO rensrör, RSK 8086523.
 • Vakuumventiler JAFO

  Vakuumventiler JAFO

  Excentriska vakuumventiler. JAFO Javac vakuumventiler är konstruerade för att släppa in luft i avloppssystemet när undertryck uppstår, vid t.ex. spolning av WC. Om vattenlåset sugs ur kan installation av en vakuumventil på den del av avloppsröret där utsuget uppstår, förhindra detta. Om vattnet i WC-stolen istället stiger vid spolning, är problemet det motsatta, dvs. övertryck i avloppsröret. Detta beror oftast på en förträngning i avloppssystemet som hindrar vattnet från att rinna ut. Övertryck kan inte avhjälpas med en vakuumventil, utan kräver att avloppssystemet rensas.
 • Vakuumventilsats JAFO

  Vakuumventilsats JAFO

  Vakuumventil som passar vattenlås / diskbänksvattenlås DB-Lås I och DB-Lås II. Luftningsventilen ansluts till rensrör RSK 8086523 . Luftningsventilen öppnar vid undertryck och släpper in luft i avloppssystemet vilket därmed utjämnar undertrycket så att vattenlåset inte sugs ut. Vid normaltryck och övertryck är luftningsventilen stängd och helt tät. Anslutning invändigt: G = 1 1/2''.Vakuumventil som passar vattenlås / diskbänksvattenlås DB-Lås I och DB-Lås II. Luftningsventilen ansluts till rensrör RSK 8086523 . Luftningsventilen öppnar vid undertryck och släpper in luft i avloppssystemet vilket därmed utjämnar undertrycket så att vattenlåset inte sugs ut. Vid normaltryck och övertryck är luftningsventilen stängd och helt tät. Anslutning invändigt: G = 1 1/2''.
Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00