Start

/

Dahlguiden

/

Blyfria kulventiler i mässing
Dahlguiden

Blyfria kulventiler i mässing

Altech, ett av Sveriges ledande varumärken för installationsprodukter inom vvs, kyla och  industri, breddar nu ytterligare sortimentet – med blyfria kulventiler i mässing. De nya ventilerna är för tappvatteninstallationer och har ett blyinnehåll under 0,1 procent.

Altech blyfria kulventiler är godkända av Byggvarubedömningen och uppfyller en efterfrågan av miljösäkrade produkter för hållbara vvs-installationer.

Produktprogrammet omfattar de flesta ventilstorlekar och finns både med låg och hög hals samt i följande utföranden:

  • Invändig gänga (G10 upp till G50)

  • Lödkoppling (DN12 upp till DN54)

  • Klämringskoppling (DN12 upp till DN54)

Kulventilerna är utrustade med vita handtag för att särskilja dem från andra alternativ. Tillbehör i Altech kulventilsprogram passar även till det nya blyfria utbudet.

Altech ställer höga krav för alla produkter i produktutbudetErfarenheten och arbetsprocessen samt ett kontinuerligt underhåll av befintliga produkterserier säkerställer en god produktutveckling med hög kvalitet. Detta medför även att Altech kan erbjuda några av branschens mest omfattande systemgarantier.

– För Altech omfattar dessutom begreppet kvalitet mer än den tekniska kvaliteten hos enskilda produkter, vi lägger även stor vikt vid korrekt och väldokumenterad information, miljöbedömningar och certifieringar, säger Mathias Lindh, som är marknadschef på Altech, och fortsätter: Vi vet vad som krävs i byggprojekten. Dessutom ser vi också till att hålla hög produkttillgänglighet för vårt breda sortiment. Vi ser alltid till helheten, där varje enskild produkt är av betydelse för att kunna säkerställa varuflödet i varje projekt.

Altech erbjuder sina kunder och övriga aktörer i byggprocessen en effektiv och trygg arbets­process. De kunder som arbetar med Altech har direkt tillgång till heltäckande produktinformation, och sortimentet finns även åtkomligt via projekteringsverktyg såsom Magicad och BIMobjects.

Altech återfinns via Dahl Sverige AB, Sveriges ledande vvs-grossist med ett åttiotal butiker runt om i landet och en nätförsäljning med detaljerad produktinformation.