×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.
Tillbaka

Alterna

  • Europas kanske främsta varumärke inom badrumsinredning heter Alterna.

Bläddra i eller ladda ner katalogen här >>

Europas kanske främsta varumärke inom badrumsinredning heter Alterna. I Alternas sortiment finns det mesta till badrummet som ett omfattande sortiment av duschväggar, handdukstorkar, wc-skålar samt kommoder, högskåp och spegelskåp i olika stil och mått. Dessutom finns en mängd olika tillbehör för att komplettera badrummens funktion.

 

Kort sagt, ALterna erbjuder allt som behövs för ett komplett badrum. Dessutom är Alternas sortiment framtaget för att också passa installatören med smarta lösningar för en enklare installation. Exempelvis är duschväggen Lusso enkel att justera i höjd vilket gör att väggen lätt går att installera på egen hand.

 

Just nu kommer Alterna ut med en ny katalog och där finns också många spännande nyheter som:

Luxor Black 

Möbelserien Luxor har fått tillskott i form av en ny färg – svart. Med raka linjer, infällda, dolda grepp och tunna, stilrena handfat ger Luxor ett tidlöst och exklusivt intryck som framhävs ytterligare lite extra av den mattsvarta färgen.

Luxor Black finns i två mått, 500 och 600 mm bredd.

 

Spegelskåp Ariella X  

Ariella X optimerar utrymmet i spegelskåpet med flexibel inredning där hyllplanen kan anpassas till föremål med olika höjder som exempel eltandborsten. Hyllplanen i glas är flyttbara och dörrarna är mjukstängande. I skåpet finns ett eluttag som möjliggör laddning av eltandborsten eller användande av andra elektriska produkter, IP44.


Skåpet levereras färdigmonterat och kan kombineras med Alternas möbelserier för ett snyggt badrum. Ariella finns i fyra färgställningar; vit högblank eller matt, matt ljusgrå och matt svart. Bredden är 600 mm, höjd 700 mm och djupet 136 mm.

 

Lusso vikdörr

Den populära duschväggen Lusso från Alterna finns nu också med vikdörr, ett smart alternativ när utrymmet behöver optimeras. Dörrarna har handtagshål vilket också bidrar till bättre plats.

Lusso vikdörr finns i klart glas med blankpolerade aluminumprofiler och kromade gångjärn. Vikdörrarna är vändbara och kan kombineras till en duschhörna eller placeras i en nisch, dessutom kan dörrarna monteras borrfritt. Glaset har en smuts- och kalkavvisande behandling vilket gör att glaset håller sig rent längre.

 

Höjden på dörrarna är 2 000 mm och finns i följande bredder:

70 = nischmått 674 mm

80 = nischmått 774 mm

90 = nischmått 874 mm

100 = nischmått 974 mm 

 

 

 

 

 

Du kanske också är intresserad av...

  • Badplatsen | Registrera dig som installatör och hjälp dina kunder med inspiration, utformning och installation av ett komplett badrum genom konceptet Badplatsen.
  • Lusso duschvägg | Duschväggen Lusso, installatörens favorit – nu också som vikvägg
Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00