×
Du använder en gammal version av webbläsaren som tyvärr ej stöds av Dahl.
Tillbaka

Tappvattnet förtjänar den bästa produktlösningen

Tappvattnet förtjänar den bästa produktlösningen Med enkel installation, stort utbud av rör och komponenter för maximal flexibilitet kan du möta din kunds behov.

Söker du ett flexibelt tappvattensystem som också är vattenskadesäkert? Uponor har ett stort utbud av rör och komponenter. Rören är korrosionsfria och möter enkelt de miljökrav på hygienisk standard som ställs.

PEX-rör

PEX-röret ingår i ett vattenskadesäkert system och är anpassat för dold förläggning i byggnadskonstruktioner. Rörets flexibla konstruktion ger en snabb och enkel installation, med säker kopplingsteknik. Dimensioner: 12–110 mm.

Det termiska minnet förenklar byte av mediaröret vid behov och ger dig möjlighet att använda Uponor Q&E (Quick % Easy), som är ett unikt kopplingssystem.

Uponor PEX-rör är högkvalitativa och hygieniska, utan smak, lukt, tungmetaller eller hälsovådliga ämnen till dricksvattnet. Det klarar alla tester och krav, vilket ger både dig och din kund en trygg tappvattenlösning.

 

Se Uponors PEX-rör här >>

 

Kompositrör

Kompositröret är utformat för en snabb och säker installation av tappvatten-, värme-, och kylsystem, både för dolda och synliga rördragningar. Uni Pipe PLUS ger dig stor flexibilitet i din installation. Rören finns som raka rörlängder och på rulle. Dimensioner:

16–110 mm.

Rören på rulle är betydligt mer böjbara och kan bockas upp till 40 % snävare, formsäkert och utan efterjustering. Inga extra komponenter behövs, vilket spar tid och pengar.

De raka längderna gör röret styvare, då de har ett annat aluminiumskikt. Detta ger möjlighet till utanpåliggande monteringslösningar, som passar modern installationsteknik. Trots styvheten är dessa rör lika lätta att bocka som de i rulle.

 

Uponor erbjuder även kompositrör för stora dimensioner, i raka längder upp till 110 mm. Tack vare låg vikt och avsaknad av heta arbeten, få du en enkel och flexibel installation.

 

Nu kan du ersätta förkromade kopparrör och erbjuda din kund ett metallfritt tappvattensystem. Något som både ger en miljövänligare lösning och kompositmaterialets fördelar.


Metallic Pipe PLUS
är ett unikt kompositrör med en lackad aluminiumyta som ger en metallisk känsla. Utseendet efterfrågas ofta för synliga installationer i till exempel badrum. Dimensioner: 16 och 20 mm.

 

Se Uponors kompositrör här >>

 

Kopplingar

Kopplingarna är nyckeln till ett bra rörsystem. Uponors stora urval av kopplingar gör att du får hållbara anslutningar, för en säker och trygg installation. De är utprovade för att du inte ska råka ut förobehagligaöverraskningar. Systemen är utformade med tanke på de allra strängaste kraven på säkerhet, komfort och enkel installation.

 

För kompositrör finns de unika S-Presskopplingarna, med sin o-ringsplacering på nippeln, nersänkt i profilen. Det gör att det inte finns någon risk att o-ringen flyttar sig när röret installeras. Kalibrering och fasning behövs inte heller. Läckageindikeringen hjälper dig att veta att du pressat kopplingen.

 

Uponor RS är ett annat unikt kopplingssystem för kompositrör för stora dimensioner i stråk och stammar. Det är ett modulsystem för dimensioner i 63–110 mm. Systemet är flexibelt med ett fåtal delar. Det är även ergonomiskt eftersom all pressning kan ske på till exempel en arbetsbänk.

 

För PEX-rör finns det unika och innovativa Q&E-systemet (Quick & Easy). Det har världens enda självåtdragande koppling. Kopplingstekniken nyttjar den positiva materialegenskapen termiskt minne som finns i Uponors PEX-rör. Röret expanderas tillsammans med Q&E-ring till en större dimension och ansluts mot kopplingsdetaljen. Det återgår snabbt till sin ursprungsform, med en koppling som är starkare än röret. Installationen sker både snabbt och effektivt.

Uponor Fördelare PPM är ett flexibelt fördelarsystem i plast, som en del i ett metallfritt tappvattensystem. Genom avsticken kan du använda flera olika dimensioner på en och samma fördelare samt välja mellan PEX och Komposit – eller både och, vilket ger en större frihet vid konstruktion och installation.

 

Se Uponors kopplingar här >>

 

 

 

 

Du kanske också är intresserad av...

Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00