×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.
Tillbaka

Vatette V6 – Produkter utvecklade enligt nya branschregler 2021

Vatette V6 – Produkter utvecklade enligt nya branschregler 2021 Nya branschregler från Säker vatten började gälla 1:e januari 2021. Vatettes nyheter är utvecklade enligt dessa regler. Vi kallar dem V6!

Nya Branschregler 2021
För att minska risken för vattenskador har Säker vatten, BKR och GVK utarbetat nya branschregler som började gälla den 1/1 2021. En av de viktigaste ändringar i regelverket är ett ökat röravstånd, från 40 cc till 60 cc. Nytt är också att väggbrickor skall lämna tillräcklig plats för tätskikt då ansvaret för detta numera ligger hos tätskiktsleverantören. För att hindra rörelse mellan tätskikt och rör, skall röret monteras fixerat och vinkelrätt mot väggen.

 

Vatette V6 uppfyller de nya kraven
System Vatette utvecklar ständigt nya produkter för att underlätta arbetet inom VVS-branschen. När det blev klart hur de nya branschreglerna skulle se ut såg System Vatette möjligheten att inte bara anpassa sitt sortiment till de nya reglerna utan också vidareutveckla systemet. Det gör att dem har lanserat över 100 nya produkter under kategorin Vatette V6.

 

Vatette V6 – ett komplett vattenskadesäkert system i och utanför vägg
System Vatette gör det enkelt för dig! Genom att välja produkter märkta V6 uppfylls de nya reglerna. Vatette V6 är en helt integrerad del av Vatette och kompatibelt med alla våra produkter. En produkt märkt med V6 blir därför det trygga valet!

• Välj någon av System Vatette´s Väggbrickor V6 i ny design. De finns med 60 cc, 160 cc och 150 cc, samt som täckbricka. De lämnar tillräcklig plats för tätskiktet.
• Välj att installera Bockfixtur V6 där tätskiktet kan göras mot den vinkelräta och stabila stosen.
• Välj att montera Bockfixtur V6 med våra olika plåtar eller den unika Montageplatta V6, godkänd för montage i enkelgips utan kortling. Skruvas framifrån i ett moment.
• Välj Väggbricka V6 bockfixtur för ett snyggt montage utan skruvhål genom tätskikt och kakel. Väggbrickan monteras på bockfixturens patenterade gänga.
• Välj en polerad Väggfördelare V6 eller bygg en anpassad fördelare med dubbelmuttrar, hörn-rör, skruvdelar och kulventiler märkta V6. Dessa kan ersätta fördelarskåp.’
• Väggfördelare V6 får plats i en tvättställskommod och ersätter behovet av fördelarskåp, som är skrymmande, dyra och ofta lett till läckage. Vatette kallar det “Marknadens snyggaste fördelarskåp- fördelarskåpet som inte syns”.
• Titta efter den orange V6-märkningen.

 

Vatette V6 Konceptfilm

 


Vatette Väggenomföringssystem V6

 

 

Du kanske också är intresserad av...

Dahl Sverige AB / Box 67 / 177 22 Järfälla / 08-583 595 00