×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.
Tillbaka

Upptäck våra blyfria ventiler

ENERGIEFFEKTIVITET LIGGER I VÅRT DNA

Energieffektivisera vvs-system och därmed minimera belastningen på vår gemensamma miljö har varit vårt uppdrag i princip ända sedan vi lanserade den första injusteringsventilen 1957. Injustering går ju ut på just det; Att med minsta möjliga energiomsättning skapa bästa möjliga inomhusklimat. I många fall kan vi minska energiomsättningen med upp till 30% om en korrekt injustering utförs.

 

VI VÄRNAR OM MILJÖN

När vi väljer material till våra produkter är vi måna om att det är av hög kvalite, beständigt mot avzinkning och därmed har en lång livslängd. Därför tog vi 1960 fram en egen legering, AMETAL, med hög avzinkningshärdighet. Den är tillverkad av 80% återvunnen mässing och har visat sig tåla tuffa miljöer. Det är inte ovanligt att du hittar välfungerande injusteringsventiler från oss i anläggningar som är 40-50 år gamla.

 

ZERO – NÄSTA STEG MOT ETT MER HÅLLBART INOMHUSKLIMAT

Nu tar vi nästa steg och erbjuder till att börja med en del av vårt produktsortiment i blyfri mässing (< 0,1% bly). Vi har nu injusteringsventilen STAD, radiatorventilen Calypso och radiatorventilen med automatisk flödesbegränsning Eclipse i blyfritt utförande (< 0,1% bly). Du hittar dem i vårt ZERO-sortiment. Samtliga blyfria ventiler har bedömningen ACCEPTERAS i Byggvarubedömingen och bedömningen A i Sunda Hus.

 

STAD ZERO

 

Stad Zero

STAD ZERO är samma pålitliga injusteringsventil som du säkert redan känner till fast i blyfri mässing (< 0,1% bly). Tillgänglig i storlekarna DN 10-50. Injusteringsventilen STAD ZERO ger tillförlitlig hydronisk prestanda i ett imponerande stort antal applikationer. Den är idealiskt lämpad för användning på sekundärsidan i värme- och kylanläggningar samt tappvattenanläggningar. STAD ZERO är en produkt som klassas som blyfri då den innehåller mindre än 0,1% bly.

 

 

Eclipse ZERO

 Frontpage

Eclipse ZERO är en radiatorventil med inbyggd flödesreglering tillverkad i blyfri mässing (< 0,1%). Finns i DN 10-15 i rak, vinkel och omvänd vinkel med automatisk flödesbegränsning. Termostatventilen Eclipse ZERO har en unik, integrerad flödesbegränsare som förhindrar överflöde. Flödet begränsas automatiskt med en enkel vridning, varvid inställt flöde inte överskrids oberoende av tryckvariationer i systemet inom sitt arbetsområde. Eclipse ZERO garanterar inställt flöde. Eclipse ZERO är en produkt som klassas som blyfri då den innehåller mindre än 0,1% bly.

 

 

Calypso ZERO

 Calypso

Calypso ZERO är en flexibel och robust termostatventil i blyfri mässing (< 0,1% bly) med förinställning. Finns i DN 10-15 i rak, vinkel och omvänd vinkel. Det här är en extremt flexibel och ytterst robust termostatventil som i huvudsak används på radiatorer i värmeanläggningar. Den är också lämplig för användning till små kylapparater. Calypso ZERO är en produkt som klassas som blyfri då den innehåller mindre än 0,1% bly.

 

Du kanske också är intresserad av...

SGDS gruppen AB / Box 11076, 161 11 BROMMA