×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.
Tillbaka

Oras designnyheter med hållbarhet i fokus.

Finska Oras har sedan starten 1945 fokuserat på högkvalitativa, användarvänliga produkter med tekniska lösningar som bidrar till både vatten- och energibesparing.

 
Idag är Oras Nordens största blandartillverkare, och var ett av de första företagen i världen med att lansera elektroniska blandare redan för över 30 år sedan. Oras SMART den nya generationen beröringsfria blandare med inbyggd Bluetooth-teknik och kan justeras och övervakas i Oras App. Under våren har Oras lanserat ett flertal nya designprodukter, alla med hållbarhet i fokus.

Oras Hydractiva Digital

En ny innovativ handdusch med digital display som visar vatten- och energiförbrukning i realtid. Feedback i realtid sparar både vatten och energi, upp till hela 22%. Handduschen drivs av vattenflödet – inga batterier behövs. Genom Bluetooth funktion kan man följa vatten- och energiförbrukningen över tid i appen, där man även kan få mer tips för besparingar. Produkten har vunnit ett flertal priser, bl.a. Red Dot Award 2021, i kategorin Product Design. (RSK 8275530).

 

Läs mer om Oras Hydractiva Digital här.
Se filmen om Oras Hydractiva Digital här.

 

Oras bild 1

 

Oras Stela

Oras nya designserie för tvättställ är en perfekt kombination av stil och funktion. Oras Stela tvättställsblandare är utformade för att passa alla stilar av badrum och serien har många sofistikerade detaljer.

 

Titta lite närmare på modellen 4810F, som har en fascinerande vattenfallseffekt i diamantstruktur. Produkten har vunnit flera priser, bl.a. Red Dot Award 2021 i kategori Product Design. Enkel montering med Oras 3S-Installation. (RSK 8278485).

 

Oras Stela 4805F har en design i rena, moderna geometriska former. Den dolda strålsamlaren kan vinklas för att undvika vattenstänk i handfatet. Enkel montering med Oras 3S-Installation. (RSK 8278487).

 

Den beröringsfria blandaren Oras Stela 4814FZ ger i kombination av ett lågt flöde (<6 l/min) en mycket låg vatten- och energiförbrukning. Blandaren har en 3-i-1 funktion, välj flexibelt mellan tre olika driftlägen; normal, förinställd temperatur och förblandat vatten. Bluetooth-funktion möjliggör en enkel övervakning och justering av blandaren i Oras App. (RSK 8430642).

 

Läser mer om Oras Stela här.
Se filmen om Oras Stela här.

Oras bild 2

Oras Nova Style

Den populära takduschen Oras Nova i ny designvariant, Oras Nova Style rain shower, i en stilren formgivning med duschhuvud och handdusch i soft cube design. Handduschen har tre strållägen, inkl. eco-flöde. En unik gliddel kan manövreras med en hand. Den kapbara duschstången med justerbart väggfäste gör duschen enkel att installera. Takduschpaketet är prisvärt utan att göra avkall på Oras höga kvalité.

 

Oras Nova Style rain shower 7405, 160cc: RSK 8283148.
Oras Nova Style rain shower 7415, 40cc: RSK 8283149.
Läs mer om Oras Nova Style här.

 

Oras bild 3

 

Du kanske också är intresserad av...

SGDS gruppen AB / Box 11076, 161 11 BROMMA