×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.
Tillbaka

Driftsättning av värmesystem

Driftsättning av värmesystem BÄTTRE VÄRMESYSTEM – Låt oss skapa bättre värmesystem tillsammans.

Minskad energikostnad, minskad miljöpåverkan

När det gäller uppvärmning av bostäder är driftsäkerhet allt. Tillförlitliga värmesystem säkerställer att komforten i hemmet förblir intakt, och så gör även effektiva pumpar. Pumpar står för 10 % av världens totala elförbrukning, helt enkelt på grund av att många av dem är ineffektiva. Med en högeffektiv lösning erbjuder du inte bara dina kunder minskad energikostnad, utan minskar också deras miljöpåverkan.

 

Korrekt driftsättning av värmesystem

Med dagens breda utbud av olika värmesystem, kan det vara utmanande även för den mest erfarna installatören att driftsätta systemet på rätt sätt. Traditionella metoder för driftsättning kan göra det svårt att få rätt flöde, bästa prestanda och optimal effektivitet.

Grundfos lösningar kan hjälpa dig att:

 

- minska energikostnaderna för dina kunder

- undvika slitage

- minimera oljud

- tillhandahålla jämn värme

- implementera miljövänliga och innovativa system

 

Alpha serien – Elektroniskt styrda, energieffektiva cirkulationspumpar

Grundfos ALPHA2 är en energieffektiv cirkulationspump som säkerställer jämn och stabil värme i fastighetens radiator- och golvvärmesystem. Pumpen är försedd med den smarta funktionen AUTOADAPT, som automatiskt anpassar pumpen efter systemets behov för optimal komfort och låg energiförbrukning, liksom enkel driftsättning.

 

• Robust konstruktion – tillverkad av material som säkerställer utmärkt korrosionsbeständighet
• Tystgående – permanentmagnetmotor med låg ljudnivå
• AUTOADAPT – analyserar systemets behov och anpassar sig automatiskt därefter för optimal komfort och låg energiförbrukning

 

Tillsammans med en ALPHA Reader och appen Grundfos Go Balance kan man justera in värmesystemet på nolltid baserat på realtidsdata. Pumpen kan även användas i tappvarmvattensystem (VVC). ALPHA3 är den första mindre cirkulationspumpen från Grundfos som är utrustad med Bluetooth. Pumpen har en av marknadens lägsta energiförbrukning och i övrigt samma funktioner och egenskaper som ALPHA2.

 

• Pumpen kan styras via en smartphone eller en surfplatta med appen Grundfos GO Remote
• Inbyggd funktion för injustering av värmesystem med appen Grundfos GO Balance
• Enkelt att styra och läsa av pumpen, om den är placerad på trånga eller otillgängliga platser

 

Alpha2


ALPHA2 är en av marknadens energisnålaste cirkulationspumpar. Nu kan du även enkelt justera in värmesystemet med hjälp av pumpen, en ALPHA Reader och appen Grundfos GO Balance. Appen vägleder dig genom varje steg i processen, vilket sparar tid och underlättar dokumentation – smidigt eller hur?

 

Alpha3


ALPHA3 är Grundfos första cirkulationspump med Bluetooth-anslutning och en av marknadens energisnålaste cirkulationspumpar. Via Bluetooth kan du kommunicera med appen Grundfos GO Remote och ställa in och övervaka pumpkonfigurationen istället för på pumpens display – mycket användbart i trånga utrymmen. Dessutom får du vägledning under installationen då appen anger de bästa alternativen. ALPHA3 har även inbyggd injustering för smidig och enkel injustering av värmesystem.

 

Apparna Grundfos GO


Grundfos har utvecklat två smarta appar. Med appen Grundfos GO Remote kan du ställa in och övervaka dina pumpar i din smartphone och med appen GO Balance kan du enkelt justera in radiator- och golvvärmesystem. Båda apparna finns att ladda ned på App Store och Google Play.

 

 

 

 

Du kanske också är intresserad av...

SGDS gruppen AB / Box 11076, 161 11 BROMMA